Napušta Hebei?

Samir Memišević blizu transfera

Haris Zilić

Bh. fudbaler Samir Memišević (28) uspješno igra u Kini.

Naš defanzivac je član ekipe Hebeija za koju je prošle sezone odigrao 32 utakmice postigao jedan pogodak i upisao četiri asistencije.

Sjajne igre bi Memiševiću mogle otvoriti vrata transfera, ali ostao bi u Kini.

Naime za Memiševića je interes pokazala ekipa Beijing Guoan. Tim iz Pekinga je i ranije pratio Memiševića, a sada im se otvorila prilika da realizuju transfer.

Memišević ima trenutnu vrijednost od 1,7 miliona eura, dok je sa Hebeijom ugovorom vezan do kraja 2022. godine

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Memišević je skupio tri nastupa. Nakon sjanih igara u Radniku iz Bijeljine ostvario je transfer u nizozemski Groningen gdje je također pužao vrlo dobre partije, nakon toga je sve iznenadio odlaksom u Kini što ga je koštalo i statusa reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.