Stravičan start nad Memiševićem obilježio pobjedu Hebeija
Foto - Screenshot

Direktan crveni karton za kineskog fudbalera

Stravičan start nad Memiševićem obilježio pobjedu Hebeija

M. Šljivak

Hebei je u 3. kolu kineske Superlige savladao na gostovanju Tianjin Jinmen Tiger rezultatom 1:0.

Do druge pobjede u sezoni ekipa za koju nastupa bh. fudbaler Samir Memišević stigla je zahvalujući pogotku Yin Hongboa.

Jedini gol na meču postignut je u 40. minuti. Marcao je asistirao, a krilni napadač Hebeija pogađa protivničku mrežu za 0:1 i ispostavit će se tri boda.

Tianjin je u finišu meča ostao sa deset fudbalera na terenu. Cong Zhen je u 77. minuti isključen nakon brutalnog starta nad Memiševićem.

U borbi za loptu bh. fudbaler je uklizao, a Cong Zhen beskrupulozno ulijeće sa svije noge na butinu Memiševiću koji se istog trena počeo previjati od bolova.

Sudija je bez razmišljanja isključio Conga. I on je bio svjestan šta je napravio i mirno je izašao van terena i sada ga sigurno očekuje barem dvije utakmice suspenzije.

Memišević je odigrao odličan meč i na terenu je proveo svih 90 minuta, a Hebei je nastavio sa dobrim igrama.

U tri utakmice ove sezone ovaj tim je upisao dvije pobjede i jedan remi i nalazi se na vrhu tabele sa sedam osvojenih bodova i gol-razlikom 3:1.

Sa druge strane njihov današnji rival ima bod iz tri utakmice, zabili su jedan gol i primili sedam.

Promo

Top Komentari

unioni
Kod njih odma znaju za sta je crveni, izadje u sekundi. Kod nas polomi liku noge i zali se sto je crveni dobio
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi