Selektor Hrvatske

Dalić nakon žrijeba: Sve je ispalo prema željama

Eldar Ganibegović

U Dohi su danas izvučene grupe za Svjetsko prvenstvo. 

Reprezentacija Hrvatske koja brani srebro osvojeno na Mundijalu u Rusiji smještana je u grupu F zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade.

Selektor Vatrenih Zlatko Dalić istakao je da mu je bilo bitno izbjeći Francusku (koja ih je savladala u finalu u Rusiji, op. a), a da je ostalo bilo po željama.

"Ako pogledamo žrijeb, igramo s Marokom pa s Kanadom i onda s Belgijom. Moramo ići korak po korak, vjerujem da ćemo se pripremiti. Htio sam izbjeći Francusku jer u zadnje vrijeme s njima igramo jako puno. Sve drugo je bilo nekako po željama", rekao je Dalić.

Hrvatska je u martu odigrala dvije utakmice u Kataru, pa se već malo upoznala sa zemljom domaćinom, a Zlatko o tome kaže:

"Proveli smo ovdje lijepih 7-8 dana s reprezentacijom, upoznali smo se s uslovima i vremenom, to će nam dobro doći za kasnije."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Sad idemo u Ligu nacija i pripremu za Svjetsko prvenstvo. Isprobali smo 3-5-2, izgledalo je to dobro, ali ono što je meni najvažnije je da igrači budu zdravi, a onda mi u svakom sistemu možemo ostvariti ono što želimo", poručio je selektor Hrvatske reprezentacije.

Svjetsko prvenstvo, podsjetimo, igra se od 21. novembra do 18. decembra. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.