Pred meč Juventusa i Intera

Naslovnice medija sve govore: Italijani već Vlahovića stavljaju rame uz rame sa Džekom

Admin Čaušević

Derbi Italije u Torinu večeras od 20:45 igraju Juventus i Inter.

Radi se o susretu od velikog značaja sa obje ekipe. Inter ne smije izgubiti ako želi odbraniti Scudetto, dok će se Juventus s pobjedom dodatno približiti vodećim timovima.

Ukoliko je vjerovati naslovnici Tuttosporta oči italijanske javnosti će biti uprte u Edina Džeku s jedne te Dušana Vlahovića s druge strane.

Torinski list je bh. i srbijanskog napadača stvario rame u uz ramo na svojoj današnjoj naslovnici naglašavajući da se radi o duelu dvojice "bombardera".

U dosadašnjem dijelu sezone kada je efikasnost u pitanju Vlahović je uspješniji sa 21 golom u Seriji A, dok je Džeko na 12 ligaških golova.

Popularni Dijamant je godinama svjetska klasa i ima poštovanje u svijetu fudbala, nešto što će ukoliko nastavi ovim tempom u narednim godinama sigurno izgraditi i Vlahović.

Prema najavavama iz Italije Džeko će sigurno igrati početnu postavu u 3-5-2 formaciji. S njim u tandemu će biti Lautaro Martinez.

Juuventus bi trebao igrati u sistemu 4-2-3-1, a iza leđa Vlahovića će kako sada stvari stoje igrati Paulo Dybala koji na kraju sezone napušta Staru Damu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.