Sjaj u očima je sve rekao: Pojavila se fotografija kada je Ibrahimović prvi put sreo idola Ronalda

Zlatan je tada bio na sedmom nebu

Sjaj u očima je sve rekao: Pojavila se fotografija kada je Ibrahimović prvi put sreo idola Ronalda

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je sigurno jedan od najboljih napadača kojeg je fudbal ikada imao.

Iako ima već 40 godina Ibrahimović je i dalje aktivan jer još uvijek oduševljava svojim potezima i golovima u dresu Milana.

Svoju profesionalnu karijeru počeo je još 1999. godine i još uvijek je aktivan, a ono što posebno oduševljava jeste da je Ibrahimović i dalje na visokom nivou što pokazuje svaki put kada je na terenu.

Debi u seniorskom fudbalu upisao je za Malmo, a potom se Evropi predstavio sjajnim igrama u Ajaxu. Prvi veliki transfer ostvario je na ljeto 2004. godine kada je za 15 miliona eura prešao u Juventus.

Ibra je za Juve igrao dvije odlične sezone, a potom je prešao u Inter gdje je također ostavio ogroman trag. U dosadašnjoj karijeri igrao je još za Barcelonu, PSG, Manchester United, LA Galaxy i Milan.

Legendarni napadač ne krije da je njegov idol dok je odrastao bio Ronaldo koji je tada bio najbolji igrač svijeta.

Ibrahimović je na treninzima kopirao poteze legendarnog brazilskog napadača. Priliku da upozna svog idola imao je kada je igrao u Juventusu, a tada je Stara dama igrala protiv Real Madrida.

Šveđanin se pred početak meča rukovao s Ronaldom, a u njegovim očima vidjelo se koliko je sretan što je upoznao svog idola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Image

Također, legendaran je i video koji je nastao nekoliko godina kasnije kada je Ibra igrao za Inter, a Ronaldo je bio u Milanu. Pred početak meča Ibrahimović nije skidao pogled s Ronalda, a Brazilcu u jednom trenutku nije bilo jasno koga Šveđanin tako gleda i okrenuo se da vidi da ne stoji neko iza njega.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi