Mujakić pred Igman

"Sa 19 godina bio zreliji nego sada, ali nosim određeni pritisak i psihološki nedostatak od Belgije"

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra igraju na svom terenu protiv Igmana iz Konjica prvu utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Jasno je da je Sarajevo veliki favorit u ovom dvomeču, te mnogi očekuju plasman bordo kluba u finale, ali jasno je da se Igman neće predati tako lako i pokušat će iznenaditi klub s Koševa.

Pred sutrašnju utakmicu održana je i press konferencija Sarajeva, a pored trenera Aleksandra Vasoskog medijima se obratio i defanzivac ovog tima Nihad Mujakić.

Mujakić se osvrnuo na sutrašnju utakmicu protiv Igmana, te je poručio da nema opuštanja u ekipi

"Za nas je to finale prije finala. Znamo ekipu Igmana, barem ih ja znam jer je većina igrača igrala tu sa mnom. Nema veze što su oni drugoligaši i sigurno nisu bezveze oni tu u polufinalu Kupa i očekujemo ih naredne godine i u Premijer ligi", rekao je Mujakić i dodao.

"Što se tiče nas nema nimalo opuštanja, svaki igrač će dati svoj maksimum i rezultat neće izostati".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mujakić se prije nekoliko mjeseci vratio u Sarajevo nakon angažmana u belgijskom Kortrijku gdje priznaje nije toliko uživao. Otkrio je da li je zadovoljan trenutnom formom u Sarajevu.

"U jednu ruku jesam zadovoljan, ali u drugu i nisam. Ne mogu da nađem neku formu i balans kao što sam imao 2019. godine maltene sa 19 godina sam izgledao zrelije nego što izgledam sada, ali sa sobom nosim jedan određeni pritisak i psihološki neki nedostatak od Belgije. Gore sam bio tri godine i prošao sam nešto što je bilo stvarno loše po mene i mislim da se još tu tražim i nadam se da će forma da me ispoštuje i da će sve biti kako treba", zaključio je defanzivac Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.