Vasoski respektuje Igman pred "utakmicu sezone", otkrio koga želi u eventualnom finalu

Bordo tim sutra dočekuje Igman

Vasoski respektuje Igman pred "utakmicu sezone", otkrio koga želi u eventualnom finalu

Edmir Škorić

Sarajevo u srijedu dočekuje Igman u prvoj utakmici u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Duel na Koševu igra se od 16 sati, a danas je tim povodom održana konferencija za novinare. Trener Aleksandar Vasoski dao je svoj komentar.

"Dosta bitna utakmica za nas, pošto je naš prvi cilj bio da osvojimo Kup ove godine i maksimalno ćemo pristupiti ovoj utakmici. Iako je Igman drugoligaš, nije džaba došao u polufinale. Imamo sve u našim rukama, idemo bez kalkulacija sutra da napravimo što bolji rezultat za miran revanš", rekao je Vasoski.

On je kazao da je Kapić lakše povrijeđen i da osim njega ni Dupovac nije na raspolaganju.

"Respektujemo protivnika. Znamo da fudbal zna da bude nezgodan ako potcijeniš protivnika i toga smo svjesni. Nažalost, naša igra oscilira, borimo se da uhvatimo neku pozitivnu seriju. Želimo napraviti našu prepoznatljivu igru i ostvariti dobar rezultat", dodao je Makedonac.

"Uvijek je prva utakmica protiv reprezentativne pauze teška. Protiv Leotara smo rano primili gol. Malo smo bili poljuljani, ali smo brzo izjednačili. Imali smo nekoliko udaraca iz kojih smo mogli dati gol. Igrač se branio sa 10 igrača, bio je agresivan. Nismo imali zicere, svjesni smo toga, ali ovu utakmicu sada ćemo iskoristiti da damo svoj maksimum, kako ne bi bilo više tih oscilacija", rejkao je Vasoski.

Tvrdi da nema potcjenjivanja rivala iz Konjica.

"Svjesni smo šta nam donosi ova utakmica. Ovo je utakmica sezone za Sarajevo i sto posto sam siguran da neće biti potcjenjivanja".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Imamo mladih igrača u sastavu, a neki koji manje igraju doijat će priliku, no sada to nije jednostavno jer se lomi sezona. Čim stavite nekog mladog igrača protiv Igmana, to je neka kalkulacija, a ja želim igrati s najjačim sastavom. Radije bih mladima dao šansu u nekoj prvenstvenoj utakmici", istakao je Vasoski.

Za kraj je priznao da bi volio da se eventualno finale igra protiv Tuzla Cityja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Ševimo ti mamicu i tebi i Tuzla cityju. Ne trebaš birati koga ćeš u finalu jer ni Igmana nećeš proći.
4 9
Ajax11
Kakvu ba vašu prepoznatljivu igru??? Pripremao si dvije sedmice ekipu za Leotar i šta bi ?! Ma zdravo
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi