Nisu znali da je toliko posvećen vjeri

Benzema objavio fotografiju pred iftar, pa objasnio zbunjenim fanovima: Ramazan je dio mog života

Endin Čaušević

Karim Benzema je jedan od fudbalera koji posti mjesec ramazan bez obzira da li je sezona u toku ili ne.

Mnogi fudbaleri koji su muslimani poste cijeli mjesec ramazan bez obzira na obaveze koje imaju prema klubu, te maksimalno profesionalno odrađuju svoj posao na terenu i u svetom mjesecu za muslimane.

Sportisti koji poste mjesec ramazan poručuju da im to ne pravi probleme na treninzima i utakmicama, te su otkrili da je sve stvar navike i discipline koja se mora poštovati.

Jedan od fudbalera koji posti mjesec ramazan je i Karim Benzema koji je prema mnogima trenutno vjerovatno najbolji fudbaler na svijetu.

Benzema igra nevjerovatnu sezonu u dresu Real Madrida i već nekoliko sezona je glavni igrač ovog tima. I pored toga što je jedan od najpopularnijih fudbalera na svijetu ne dozvoljava da se toliko zna o njegovom privatnom životu.

Mnogi njegovi fanovi nisu znali da je Benzema toliko posvećen vjeri, te da posti mjesec ramazan.

On je objavio na Instagramu nekoliko fotografija pred iftar, a zatim je u intervjuu za američki časopis Esquire objasnio da post nema utjecaja na njegove igre i da je ramazan jednostavno dio njegovog života.

"To nema utjecaja na moje igre. Ramazan je dio mog života i post je obavezan u mojoj vjeri. Za mene je to jako važno i osjećam se dobro kada postim", objasnio je napadač kraljevskog kluba.

Iako ima već 34 godine Benzema i ove sezone igra na nevjerovatnom nivou. Na 35 odigranih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone zabio je čak 34 gola i dodao još 13 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.