Zrinjski sa smanjenim stručnim štabom

Ko propušta naredno kolo: Veliki problemi za Slobodu, Velež bez Ćosića

Samir Mlaćo
Zbog katoličkog praznika Uskrsa utakmice narednog kola Premijer lige igraju se u petak i subotu.

Derbi kola igraju Zrinjski i Sarajevo, dok će u Tuzli snage odmjeriti FK Tuzla City i FK Borac.

Kada su suspenziju u pitanju, pravo nastupa nemaju šestorica nogometaša, čak trojica iz FK Sloboda.

Posušje će u veoma važnom meču za oba tima dočekati Slobodu bez iskusnog Josipa Barišića, dok će gostima nedostajati Tarik Kapetanović, Alen Kurtalić i Muharem Ćivić.

Leotar dočekuje Široki Brijeg bez Đoke Milovića, dok će Veležu u Bijeljini nedostajati Mehmed Ćosić.

U stručnom štabu HŠK Zrinjski neće biti pomoćnog trenera Marka Salatovića koji je zaradio isključenje u subotnjem derbiju u Banjoj Luci.

Satnica 26. kola

Kolo će u neobičnom terminu otvoriti Rudar Prijedor i Željezničar.

Meč na Gradskom stadionu u Prijedoru igrat će se u petak sa početkom u 16 sati. Istog dana će biti odigran još jedan susret.

Velež je u dosadašnjem dijelu sezone vrlo često znao igrati petkom, a tako će biti i u 26. kolu na gostovanju kod Radnika. Meč u Bijeljini igrat će se od 18 sati.

Preostala četiri duela na programu su u subotu, a program će biti otvoren u Trebinju od 13 sati kada se sastaju Leotar - Široki Brijeg.

U 15 sati na stadionu Tušanj će početi direktni okršaj za drugo mjesto između Tuzla Cityja i Borca. Od 16 sati startat će meč Posušje - Sloboda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kolo će se zatvoriti derbijem pod Bijelim brijegom. Lider Zrinjski će od 19 sati biti domaćin Sarajevu.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.