Dudić: Eto, uprave povlače poteze, smjenjuju trenere i šta su dobili? Slobodi želim da se izbavi

Trener Veleža nakon utakmice

Dudić: Eto, uprave povlače poteze, smjenjuju trenere i šta su dobili? Slobodi želim da se izbavi

Eldar Ganibegović

Velež je danas s 1:2 slavio na Tušnju protiv Slobode u 25. kolu Premijer lige. 

Nastavio je tako mostarski tim sa sjajnim partijama, a trener Rođenih Feđa Dudić nije krio zadovoljstvo.

"Sigurno da je drago kad pobijediš da i igraš dobro. Mislim da nije bilo slučajno, sasvim zaslužena pobjeda. Ovaj nam gol ne treba na kraju, sigurno malo pokvari dojam. Bolje da završi 0:2 nego 1:2, mali pad koncentracije. Sve u svemu, čestitam momcima. Treća utakmica u osam dana. Evo vidite, i malo smo promijenili, dali smo nekim novim momcima šansu, imamo neke širine, prije nismo imali. Mislim da je to jedan dodatni kvalitet, pogotovo u ovoj sezoni", rekao je Dudić i dodao:

"Svi momci će dobivati šansu, već i u Bijeljini će neki novi dobiti. Čestitam momcima za osam napornih dana, ali izvukli smo sve na svoju ruku i na svoju stranu."

Nermin Haskić je u ranoj fazi meča napustio igru, a zamijenio ga je Dženan Zajmović. 

"Zabrinjava sigurno povreda Haskića, nadam se da nije ništa ozbiljno, ali osjetio je bol u loži", istakao je trener Veleža, pa se osvrnuo na stanje Slobode:

"Žao mi je što je Sloboda u ovakvom stanju kakvom jeste. Ja im zaista želim da se što prije izbave. Evo vidite sada kad uprave povuku poteze i smjenjuju trenere, šta su dobili smjenom trenera? Tako da, nekad treba biti pametan i biti realan u onome što imaš i kako imaš. Ja im zaista želim sreću. To je klub u kojem sam proveo dio igračke karijere i nadam se da će se uspjeti izvući i spasiti sezonu."

U srijedu su meč obilježili Dejanović i Salčin (pobjeda protiv Tuzla Cityja 4:0), a danas Džanković. Prije je Dudić kritikovao mlade fudbalere, a sada kaže:

"Treba ih pohvaliti. Nekako sam ih kritikovao, ali pozitivno. Ja nekad naglasim nešto, ali vjerujte maksimalnu sam im podršku davao. Džanković je odigrao cijelu utakmicu iako nije bilo ni spreman, ali odlična danas utakmica, i gol i dosta nekih stvari. Pred kraj je izgubio malo snagu. Sigurno da je bio svjež da bi otišao do kraja i u ovoj kontri jednoj, sve pohvale. Drago mi je, sljedeću utakmicu nam se vraća Bajrić, nadam se da će Dejanović nabaviti potrebnu masku i da će moći konkurisati u Bijeljini, te da ćemo biti konkurentniji kada su u pitanju igrači do 21 godine". 

Narednu utakmicu Velež, dakle, igra u Bijeljini protiv Radnika. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Fergusone svaka cast,vratili smo se na pobjednicki kolosjek,ono sto se kaze proigrali.Feđa,mali Dženan Puce je veliki talenat red je da se prikljuci prvom timu,dati mu 20-30 min u nekim utakmicama i za iducu sezonu imamo strasnog veznjaka zasticenog godista,ogromni potencijal
4 2
Mackintosh
Znam sta nisu dobili - ovakvu telecu glavu u tanjiru
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti