Na današnji dan

Liga prvaka je Ronaldovo takmičenje: Noć kada je ugasio sve snove Wolfsburga

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo apsolutni je vladar Lige prvaka. 

Osim što je ovo takmičenje osvajao već pet puta, u njemu je postavio brojne rekorde, a najbitniji od svih jeste to da je Portugalac najbolji strijelac u historiji elitnog takmičenja s ukupno 140 golova. Drugi je Messi s 15 manje, a zahuktava se borba za treće jer Lewandowski ima 85, a Benzema tri manje.

U sezoni 2015/16. Cristiano Ronaldo je s Real Madridom osvojio Ligu prvaka i to nakon penala u finalu protiv gradskog rivala Atletico Madrida.

Osmina finala Realu tada je donijela dvomeč s Romom, a obje utakmice slavili su s 2:0. U četvrtfinalu, na papiru, također ih je čekao lagan posao, no nije bilo tako.

Wolfsburg je napravio senzaciju i u prvoj utakmici slavio s 2:0 pogocima Rodrigueza i Arnolda. 

Ipak, da se Kraljevski klub plasira u polufinale pobrinuo se sjajni Cristiano Ronaldo.

U revanšu igranom na današnji dan 2016. godine, Real Madrid je slavio s 3:0, a Portugalac je postigao sva tri pogotka. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo, revanš utakmicu četvrtfinala Real Madrid igra i večeras, šest godina kasnije i opet na domaćem terenu. Bez Cristiana Ronalda koji je u Manchester Unitedu, Real ima znatno lakši posao jer brani prednost od 3:1 iz prve utakmice protiv Chelseaja.

Meč je na rasporedu od 21 sat, a u istom terminu igra se i duel Bayerna i Villarreala (0:1).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.