Novinar Sport1 otkriva

Podjela u svlačionici Bayerna: "Dva igrača okrenula su leđa Nagelsmannu"

Eldar Ganibegović

Bayern u posljednje vrijeme ne bilježi dobre rezultate, a sve je eskaliralo ispadanjem u četvrtini finala Lige prvaka od Villarreala.

Sve to natjeralo je njemačke medije da pobliže pogledaju atmosferu u svlačionici. Kerry Hau s portala "Sport 1" rekao je da mnogi igrači u momčadi njemačkog prvaka imaju veliki ego, a dvojica igrača otvoreno kritikuju metode Juliana Nagelsmanna. No, ne otkriva o kome se radi.

Navijači momčadi iz glavnog grada Bavarske ove sezone sigurno neće biti zadovoljni. U njemačkom kupu Bayern je eliminisan u drugom kolu nakon razornog poraza 0:5 od Borussije Moenchengladbach, dok su u utorak, kako smo već spomenuli, ispali iz Lige prvaka.

Dan nakon neočekivanog ispadanja iz Lige prvaka njemački mediji opširno su opisali trenutnu atmosferu u svlačionici Bayerna. Novinarka "Sport1" Kerry Hau iznijela je širi kontekst kako izgledaju raspoloženja ne samo u kontekstu poraza od Villarreala, već i generalno u toku sezone. 

Novinarka je napomenula kako u svlačionici Bavaraca ima puno igrača s egom. Ako momčad igra dobro, to nema negativnih učinaka, ali počinje biti "neugodno" sa slabijim izvedbama. Ovo mišljenje potvrdili su i bivši treneri Bayerna posljednjih godina, odnosno Jupp Heynckes, Niko Kovač i Hansi Flick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hau je izvijestio da čak i pod vodstvom mirnog i uravnoteženog trenera poput Nagelsmanna, dva igrača mogu "okrenuti svlačionucu naopačke". Konkretna imena nije iznijela, ali navodno se radi o dvije velike zvijezde koje kritikuju Nagelsmannov način rada, a čak im smetaju i neke zahtjevnije vježbe koje rade.

Iako je teško procijeniti je li problem rada s tako teškim igračima glavni razlog za nezadovoljavajući učinak Bayerna ove sezone, svakako je jedan od njih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.