Stara dama se izvukla

Bologna se lavovski borila s dva igrača manje, ali Vlahović je ponovo spasio Juventus

Edmir Škorić

Nogometaši Juventusa su u 33. kolu italijanske Serije A ugostili Bolognu i nakon velike borbe uspjeli osvojiti bod (1:1).

Juventus je imao dobru priliku da se učvrsti na četvrtom mjestu i napravi dobar korak prema plasmanu u Ligu prvaka, no ovako će Stara dama u preostalih pet kola strepiti, s obzirom na prousta dva boda protiv Bologne.

Ipak, ako se uzme u obzir šta se sve dešavalo u Torinu, Juventus može da bude i sretan što je neporažen, a tim bolesnog trenera Siniše Mihajlovića zaslužuje sve pohvale za svoju hrabrost i požrtvovanost. Nakon Milana, uzeli su skalp i Juventusu u samo osam dana.

Poveli su pogotkom Marka Arnautovića Bologna je neočekivano stigla do vodstva u 52. minuti minuti, ali Juventus je nakon toga silovito krenuo na sve ili ništa.

U 84. minuti Soumaoro je dobio direktan crveni karton, a nakon toga temperamentni Medel kreće s prigovorima i žustrim protestima, pa u kratkom vremenskom intervalu dobija dva žuta kartona, te je Bologni ostalo da se brani sa dva igrača manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lavovski su se gosti branili, spašavali svoj gol, a onda u 94. minuti Dušan Vlahović glavom zabija i spašava Juve nakon prethodnoh makazica Morate, nakon kojih bi možda svejedno lopta odsjela u mreži.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.