FK Sarajevo u finalu Kupa

Vasoski: Rutinski smo odradili posao, želimo u Evropu

Samir Mlaćo
Nakon revanš meča polufinala Kupa naše zemlje svoje viđenje dao je trener FK Sarajevo Aleksandar Vasoski.

Sarajevo je prošlo u finale pobjedom sa ukupnih 4:0 i sada ga čeka duel protiv pobjednika dvomeča FK Tuzla City – FK Velež.

“Hvala domaćinu nakon korektnosti. Bili smo poljuljani nakon Mostara, ali prošli smo dalje. Niko se nije povrijedio, rutinski smo ovo odradili. Ovo nam je 11. finalo, rekordno u BiH. Sada ćemo se fokusirati na Tuzlu City. Igman igra dobro, vole da igraju, te im svim srcem želim da se plasiraju u Premijer ligu“, kazao je Vasoski.

Situacija sa Avramovskim? Šta ste izvukli iz meča u Mostaru?

“Vidi se da naša igra oscilira. Dvije utakmice postignemo 12 golova, radimo na psihologiji i da uhvatimo kontinuitet. Avramovski nam fali, danas je trenirao individualno i biće spreman za Borac. Finale se igra da se osvoji, gledat ćemo da izađemo u Evropu, ali nećemo zapostaviti ni ligu“.

Govorio je i o kvaliteti Zrinjskog koji je nadigrao bordo tim.

“Igraju 90 minuta presing, trener to želi, a ekipa je tako selektirana. Zrinjski je ekipa iznad ove lige“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada Sarajevu ide teži raspored. Evropa 'visi'.

“Želimo da budemo treći, imamo direktan duel sa Tuzlom City i Borcem. Ako sve dobijemo bićemo treći. Nadam se da ćemo na kraju ispuniti naše ciljeve“.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.