Igrat će meč za odbranu trofeja: Sarajevo je u finalu Kupa Bosne i Hercegovine

Opet savladan Igman

Igrat će meč za odbranu trofeja: Sarajevo je u finalu Kupa Bosne i Hercegovine

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

FK Sarajevo prvi je finalista Kupa Bosne i Hercegovine.

Nakon 2:0 pobjede na Koševu u prvoj utakmici, ekipa Igmana je Bordo tim ugostila na stadionu Grbavica, a branioc trofeja je i u drugoj utakmici slavio i to identičnim rezultatom, 0:2.

Prvi kakav takav pokušaj bilježimo u šestoj minuti kada je Sedin Ljuca šutirao pored gola gostiju.

Naredni pokušaj imao je Bešagić u 16. minuti, kada bilježimo i prvu intervenciju Belmina Dizdarevića.

U 22. i 25. minuti dva brza žuta kartona i to za fudbalere Igmana, Velića i Ljucu.

Sarajevo do vodstva dolazi u 29. minuti. Bagarić je sjajno prošao, ubacio, a Krste Velkoski pogodio za 0:1.

Oglasi

Naredno uzbuđenje vidjeli smo tek u smiraj prvog poluvremena kada Bibić šutira preko gola Sarajeva.

Drugo poluvrijeme otvoreno je šansom za Igman. Rezervista Hrelja je dobro prošao, dodao Alagiću, ali Dizdarević brani i hvata loptu iz drugog pokušaja.

Korner za Sarajevo u 49. minuti, sjela je ta lopta na nogu Rijadu Kobiljaru, ali pored gola odlazi. Bio bi to lijep pogodak da je ušlo.

Dobra kontra Igmana u 55. minuti susreta, Hrelja je sve uradio, dodao Ljuci koji gubi loptu u odsudnom trenutku i nije uspio da uputi šut prema golu Belmina Dizdarevića.

Četiri minute nakon toga Kašić pada u kaznenom prostoru Sarajeva, no sudija Kazlagić je procijenio da tu nije bilo penala i loptu je u igru vratio golman gostiju.

Oglasi

Trener Aleksandar Vasoski je izmjenama pokušao osvježiti ekipu i utakmicu kojoj je opao ritam, a najviše je uspio s Dalom Varešanovićem koji je prvo imao dobar prodor i ubačaj, a onda i jedan dalekometni udarac koji je završio preko gola.

Desetak minuta prije kraja slobodan udarac iz dobre pozicije imalo je Sarajevo i uspjelo da uputi drugi šut u okvir gola. Sjajna povratna lopta Šećerovića iz slobodnog udarca i užasan pokušaj Palića.

Dobra akcija Sarajeva u 82. minuti. Kobiljar je ukrao jednu loptu, sjajno prošao, dodao Varešanoviću koji loptu proslijeđuje dalje za Čatakovića čiji je šut izblokiran.

Nova sjajna prilika samo minut kasnije. Korner je bio za Sarajevo, Mujakić s prve stative prebacuje loptu na drugu, a Lazić iz peterca glavom šalje loptu preko gola Igmana.

U sudijskoj nadoknadi Dal Varešanović postiže drugi gol, te je Sarajevo s ukupnih 4:0 izborilo finale. 

Oglasi

Sarajevu će protivnik u finalu najvjerovatnije biti Velež koji od 16 sati igra revanš meč na Tušnju protiv Tuzla Cityja i brani ogromnu prednost stečenu u prvoj utakmici (4:0).

Finale Kupa Bosne i Hercegovine odigrat će se 19. maja na stadionu Bilino polje u Zenici, a trofej brani upravo FK Sarajevo.

Polufinale Kupa BiH, revanš:

Igman - Sarajevo 0:2 (Velkoski 29', Varešanović 90')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK Igman: Ćeman, Alagić, Duraković, Ćubara, Velić, Hreljić, Bibić, Bešagić, Drljević, Kašić, Ljuca

FK Sarajevo: Dizdarević, Šabanović, Lazić, Mujakić, Islamović; Đokanović, Palić, Kapić, Velkoski, Suljić; Bagarić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Grbavica je trenutno najzagadjeniji objekat u Bosni i Hercegovini! Dajte dezinfekciju, komunalnu sluzbu, gas-maske, potrovace ovaj smrad iz kosevskog krmetnjaka cijelu okolicu.
6 15
Chesa
Nešto pozitivno. Varešanović izrasta u pravog fudbalera.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi