Foto - EPA

Velika pobjeda Topnika

Spektakl na Stamford Bridgeu: Arsenal pobijedio Chelsea!

Midhat Šljivak

Arsenal je u zaostalom meču 25. kola engleske Premier lige savladao na Stamford Bridgeu Chelsea rezultatom 4:2.

Duel gradskih rivala donio je istinski spektakl. Oba tima su krenula napadački, a na kraju je Arsenal stigao do velike pobjede i do kraja sezone ih čeka velika borba za plasman u Ligu prvaka.

Arsenal prvi stiže do gola u ovom meču. Igrala se 13. minuta kada veliku grešku Christensena koristi Eddie Nketiah i postiže gol za vodstvo gostiju od 1:0.

Radost navijača gostiju trajala je samo četiri minute. Timo Werner uz dosta sreće pogađa za 1:1.

Sjajno prvo poluvrijeme nastavljeno je u 27. minuti kada Smith Rowe nakon odlične akcije zabija za 2:1, ali već pet minuta kasnije Cesar Azpilicueta sjajno zabija za 2:2.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku Eddie Nketiah ponovo stupa na scenu. Napadač Topnika koristi još jednu lošu reakciju defanzivaca Chelseaja i zabija za 3:2.

Do kraja meča Arsenal postiže još jedan gol. U nadoknadi je dosuđen penal, a Bukayo Saka zabija za 4:2.

Arsenal prekinuo je niz od tri poraza zaredom i izjednačio se po broju bodova sa četveroplasiranim Tottenhamom. Oba tima imaju po 57 bodova, iza njih su još u igri Manchester United i West Ham, a Chelsea je treći sa 62 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 25. kolo:

Chelsea - Arsenal 2:4

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.