Foto - EPA

Šamar muškim kolegama

Dame iz Barcelone su čudo koje svi žele da vide: Na Camp Nou je večeras postavljen svjetski rekord

Midhat Šljivak

Fudbalerke Barcelone nalaze se na korak od plasmana u finale Lige prvaka nakon što su na Camp Nou večeras pobijedile Wolfsburg s 5:1.

Nova dominantna utakmica dama iz Barcelone viđena je večeras. Wolfsburg nije imao previše šanse i pred prepunim stadionom gošće su primile pet pogodaka.

A u večerašnjem meču postavljen je novi svjetski rekord po broju navijača na jednoj utakmici ženskih ekipa. Susretu je prisustvovalo nevjerovatnih 91.648 navijača i to je apsolutni rekord.

Tako je Barcelona u samo nekoliko dana postavila dva rekorda. Prethodno je 30. marta u meču protiv Real Madrida utakmicu gledalo 91.554 navijača.

Nema dileme da će se navijači Barcelone i u budućnosti truditi da podrže dame koje igraju čudesan fudbal, a ovo je svakako šamar muškim kolegama i navijačima koji podržavaju klub, a koji su se nedavno protiv Eintrachta itekako osramotilo.

Tada su navijači katalonskog tima prodali ogroman broj ulaznica njemačkim navijačima zbog čega je na kraju pokrenuta i istraga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.