Foto - EPA

Spreman na odlazak

Konačni rasplet između Bayerna i Lewandowskog: Čudesni napadač neće biti sretan zbog ponude

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski spreman je napustiti Bayern nakon osam godina, a kao njegov novi tim spominje se Barcelona.

Brojni evropski mediji uveliko pišu da bi 33-godišnji Poljak mogao otići iz Bayerna jer je navodno nezadovoljan ugovorom kojeg mu je klub ponudio.

Njegov agent Pini Zahavi uveliko pregovara s drugim klubovima, ali sjest će za stol i s Bayernom. Sastanak je zakazan za narednu sedmicu, a zna se i s kojim prijedlogom će Bavarci izaći pred Lewu.

Bavarski velikan će, piše L'Equipe, sjajnom napadaču ponuditi jednogodišnje produženje ugovora. Žele ga tu do 2024. godine i ponudit će mu iste uslove koje ima i po aktuelnom ugovoru.

To znači da će Lewandowskom biti ponuđena plata od 24 miliona eura i klub je jasan pri stavu da mu ne žele dati povišicu ili duži ugovor od jednogodišnjeg.

S druge strane Zahavi i Lewandowski traže višegodišnji ugovor. To mu je Barcelona spremna dati, a ako dogovor ne bude postignut tokom naredne sedmice, Bayern će Poljaka staviti na transfer listu uz otkupninu od 60 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

L'Equipe također donosi i imena igrača koje Bayern vidi kao zamjenu za Lewu. Na listi su Christopher Nkunku, Patrik Schick i Romelu Lukaku.

Lewandowski je za Bayern odigrao 371 utakmicu i zabio je 341 pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.