'Nejednaka' trka protiv Bayerna: "Jedino da naprave neki ozbiljan propust"
Foto - EPA

Michael Zorc pred veliki derbi

'Nejednaka' trka protiv Bayerna: "Jedino da naprave neki ozbiljan propust"

Midhat Šljivak

Sportski direktor Borussije iz Dortmunda Michael Zorc smatra da je bilo kakva trka s Bayernom u finansijskom smislu nerealna za sve druge ekipe.

Bayern već godinama dominira u Njemačkoj. Niko im nije ni blizu po kvalitetu tima, a nova titula mogla bi biti osigurana upravo protiv Borussije u subotu.

Zorc je pred ovaj meč govorio o dominaciji Bayerna i istakao je kako je u pitanju nejednaka trka jer je tim iz Minhena po zaradi daleko ispred.

"Zaradili smo 285 miliona eura manje od Bayerna u protekloj godini. Ta razlika znači da Bayern može priuštiti 10 igrača kao što je Gnabry ako uzmemo u obzir platu koju ima", rekao je Zorc i dodao je:

"Ako Bayern ne napravi neki ozbiljan propust, nemoguće ih je stići. Mi se nadamo da ćemo u subotu prikazati bolju igru nego što smo u prethodnim godinama. Vrijeme je da pokažemo dobar meč u Minhenu i da nam ovaj meč nešto donese"

Bayern i Borussia bore se za novo čudo od djeteta

Čini se da će nam ljeto donijeti još jedan okršaj u borbi za igrača kada su u pitanju njemački rivali, a na cijeni je turski i veznjak Fenerbahcea, Arda Guler.

Kako javljaju turski mediji, dvije momčadi zainteresirane su za 17-godišnjaka. Njegov klub vrijednost mu procjenjuje na 30 miliona eura, a debitovao je u tekućoj sezoni za prvu ekipu istanbulskog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U devet utakmica Super lige Arda Guler ima dva gola i dvije asistencije. Mladi turski fudbaler može igrati i na desnoj strani u napadu.

Unatoč visokoj cijeni, navijači dva njemačka kluba bili su oduševljeni talentom koji je pokazao Fenerbahčeov igrač i vjeruju da bi se njegov transfer s vremenom mogao pokazati kao pravi posao.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...tako ti je i u sljedecih 20 godina u Bayernligi,najnezanimljivija liga u Europi.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi