Foto: Instagram

Vraća se u rodnu zemlju

Ronaldo ide u penziju? Kupio je zemljište za sedam miliona funti i tu će živjeti s porodicom

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo i s 37 godina na leđima imma vodeću ulogu u ekipi Manchester Uniteda.

Cristiano Ronaldo ima ugovor s Manchester Unitedom do kraja juna 2023. godine. Nije poznato šta će Portugalac učiniti nakon njegova isteka, iako novinari TV 7 Dias javljaju da se 37-godišnjak već sprema završiti karijeru.

Predznak priprema za mirovinu je kupnja nekretnina u Lisabonu 2021. godine, koja je Cristiana Ronalda , prema tvrdnjama Marce, koštala 6,5 miliona funti. To bi trebao biti najskuplji prodani stan u ovom gradu.

TV 7 Dias dodaje da su Portugalci, odnosno Ronaldo i porodica, također potrošili 7 miliona funti na veliko zemljište u Quinta da Marinha, na rivijeri. Ovu informaciju potvrđuje portugalski dnevnik Correio da Manha. Ovdje će se izgraditi luksuzna vila.

"Parcela je nedavno ograđena. Ovdje će živjeti s proodicom nakon umirovljenja. Svi u okolini znaju za to i naravno da su sretni. Ronaldo je Ronaldo", rekao je izvor.

Quinta da Marinha nalazi se pola sata od lisabonskok aerodroma i deset minuta od centra obalnog grada Cascaisa, najvažnijeg mjesta za odmor na lisabonskoj obali.

Posljednjih nekoliko sedmica nije bilo lako za Cristiana Ronalda. Portugalac je na društvenim mrežama obavijestio o smrti novorođenog sina.

U posljednjem kolu Premier lige Manchester United je izgubio od Arsenala rezultatom 3:1. Ronaldo je bio jedini strijelac za svoju ekipu i posvetio je gol svom preminulom sinu. Bio je to i njegov 100. gol u Premier ligi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.