Bahreinci stižu

Milan na nogama: Milijarda eura je na stolu, čeka se potpis!

Eldar Ganibegović

Uskoro bi se mogao dogoditi jedan od važnijih događaja u historiji Milana. 

20O prodaji Milana se već dugo priča. Fond Elliott Management, koji je vlasnik kluba, ima takvu namjeru već nekoliko mjeseci, a ispostavilo se da će prodaja biti finalizirana u petak. Zahvaljujući tome, klub će ući u novu eru i postati jedan od najbogatijih u Europi.

Prema posljednjim informacijama, fond Elliott Management prihvatit će ponudu Investcorpa. Preuzimanjem kontrole nad klubom, tvrtka iz Bahreina učinit će Milan novim hegemonom na financijskom tržištu u Europi, sustići čak i najbogatije klubove u Premier ligi .

Iznos prodaje trebao bi biti blizu 1,18 milijardi eura, što uključuje i klupski dug. Potvrde li se medijski napisi i ugovor bude potpisan idućeg petka, bit će to prvo preuzimanje velikog talijanskog kluba od strane investitora s Bliskog istoka. Glasnogovornici Elliott Managementa i Investcorpa još nisu zauzeli stav o tom pitanju.

Investcorp se na svojoj web stranici oglašava kao "jedan od vodećih svjetskih nogometnih poslovnih subjekata", omogućujući porodicama na Bliskom istoku da ulažu svoje bogatstvo u alternativne nogometne klubove iz Europe. Sa sportske strane, fond bi pomogao klubu da se vrati u vrh evropskog nogometa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.