Lukaku sprema izdaju stoljeća: Plače za Interom, a preći će u Milan!?

Šta to Romelu sada sprema?

Lukaku sprema izdaju stoljeća: Plače za Interom, a preći će u Milan!?

Eldar Ganibegović

Romelu Lukaku ljetos je iz Intera otišao u Chesela, ali bolje da nije.

Lukaku je ove sezone za Chelsea nastupio na 39 utakmica i postigao 12 golova, a nevjerovatan je podatak da je još uvijek bez gola u Premier ligi u 2022. godini, iako je evo četvrti mjesec na izmaku.

U decembru je Lukaku sve iznenadio kada je javno u jednom intervjuu priznao da bi se volio vratiti u Inter, ali sada novinari donose nove, šokantne  vijesti.

Novinar Nizaar Kinsella, otkriva da bi novi klub Belgijanca mogao biti Milan, a precizirao je i uslove pod kojima bi se to moglo desiti -ako novi investitori preuzmu klub, 28-godišnji napadač bi bez oklijevanja otišao na San Siro.

Inače, Milan je blizu preuzimanja od strane investicijskog fonda iz Bahreina, koji će u klub "upumpati" ozbiljan novac. Samo transferni proračun za prvi prijelazni rok obećava impresivan iznos od 300 miliona eura, a kao rezultat toga na popisu mogućih akvizicija nalaze se velika imena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Lukaku je u Interu igrao dvije sezone i na 95 utakmica postigao je 64 gola uz 16 asistencija.

"Niti igrači koje je Inter doveo da pojača napad nakon Lukakuovog odlaska, Edin Džeko i Joaquin Correa, nisu baš bili direktna zamjena za ono što je donio Belgijac. Činilo se da se dio Interovih planova za sezonu temelji na tome da Martinez djeluje više kao golgeter i prijetnja iz kaznenog prostora kako bi se ublažio gubitak Lukakua i kombinovao s kvalitetama ostalih napadača", pisao je nedavno Calciomercato o odlasku Lukakua. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ja mislim da je on svoje odsvirao i da vise ne bi bio ni priblizno dobar u Interu kao prije...on ce proci kao Pjanic jer su mu ubili volju zfudbalom,uskoro ga ocekujem u nekim od turskih velikana...odlican je igrac,ali sam je sebi usrao karijeru,kao i Pjanic.
1 3
Choda777
Iskreno,ne bih voljeo da vidim njega u Milanu...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi