Bašić nakon meča

Sve je jasno u Sloveniji

Guzina ovjerio Bašićevo ostvarenje cilja sa Radomljem

Samir Mlaćo
Sve je gotovo u borbi za opstanak u Prvoj ligi Slovenije.

Radomlje koje sa klupe predvodi bh. trener Nermin Bašić savladalo je Tabor Sezan sa 2:1 u direktnom duelu timova koji vode borbu za opstanak.

Tako je sigurno da će u niži rang Aluminij, dok će Tabor igrati kvalifikacije sa timom iz Druge lige Slovenije, a Radomlju već mogu 'kovati' planove za narednu sezonu.

Nermin Bašić je ekipu preuzeo na polusezoni na posljednjem mjestu i Radomlje su gotovo svi otpisali.

Bašić je napravio pravo malo čudo, te ostvario veliki uspjeh za ovaj klub.

Radomlje je jučer povelo pogotkom Mrkonjića već u 13. minuti, da bi Mavretić u 59. minuti sretno izjednačio i najavio uzbudljivu završnicu.

Kada se činilo da će meč završiti 1:1, u četvrtoj minuti sudijske nadoknade nekadašnji član Zvijezde Gradačac, Mladosti i Sarajeva Gedeon Guzina pogađa za veliko slavlje gostiju.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Radomlje je u posljednjih pet mečeva upisalo dvije pobjede i dva remija, te tek jedan poraz, a sa nova tri boda u narednom meču približilo bi se sredini tabele.

“Znao sam da ćemo ostati u ligi, vjerovato sam u to, ali moram reći da je Tabor sjajna ekipa. Čvrsti su, dobro vođeni, nisam prepoznavao svoju ekipu u nekim momentima. Imali smo veliku želju da nešto napravimo, četiri puta smo promijenili sistem u utakmici, pritisak je bio veliki. Željeli smo danas završiti posao, malo je reći da sam sretan", kazao je nakon meča Bašić koji već ima nekoliko ponuda za nastavak sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.