Bašić sa Radomljem zaustavio i lidera Maribora

Mreže su mirovale, veliki bod za tim bh. trenera

Bašić sa Radomljem zaustavio i lidera Maribora

S. Mlaćo
Veoma kvalitetan meč u okviru 31. kola Prve lige Slovenije odigrali su večeras Maribor i Radomlje.

Maribor je u ovaj meč ušao sa prve pozicije, dok Radomlje koje sa klupe predvodi bh. trener Nermin Bašić vodi bitku za opstanak.

Na kraju je završilo 0:0, što je veoma važan bod za Bašićeve izabranike, dok domaći sigurno ne mogu biti zadovoljni.

U prvom poluvremenu bilo je prilika na obje strane, dok je u nastavku Maribor diktirao tempo, a Radomlje odlično postavljeno šansu čekalo iz kontri, te na kraju dobilo brojne pohvale.

Jednu takvu šansu imao je posuđeni član Sarajeva Vicko Ševelj, a kasnije i Sandi Nuhanović, koji su lako mogli šokirati oko 3.000  navijača na Ljudskom vrtu.

Ostalo je 0:0, a treba istaći da Radomlje nikada nije uspjelo 'dokopati' se bodova u domu Maribora.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Maribor je i dalje lider te ima četiri boda prednosti nad Koperom i utakmicu više, dok je Radomlje na osmom mjestu sa 33 osvojena boda, četiri više od Tabor Sezana, te deset od Aluminija koji je već prežaljen i jednom nogom je u nižem rangu.

Tim koji bude devetoplasirani igrat će protiv tima iz 2. SNL baraž za mjesto u elitnom rangu slovenskog nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi