Fulhamu titula

Svi su utrčali na teren kultnog stadiona: Trenutak koji se čekao 21 godinu

Edmir Škorić
Teme:

Fulham je osvojio engleski Championship nakon što je u ponedjeljak pobijedio Luton Town sa 7:0.

Centralna figura ovog dana bio je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, koji je postigao dva od sedam golova domaćeg tima. S 43 gola na 46 utakmica Mitrović je postao apsolutni rekorder 2. ranga engleskog nogometa, a rekord je prethodno držao Portsmouthov napadač Guy Whittingham sa 42 gola u sezoni 1992/93.

Osim toga, Fulham je danas postao prvi tim u historiji koji je postigao 100+ golova u sezoni Championshipa.

Što se nesretnih gostiju tiče, ovo im je bio najteži poraz u sezoni i jedan od najtežih u historiji, ali još uvijek su na šestom mjestu i za doigravanje im je neophodna pobjeda nad Readingom u posljednjem kolu.

Fulham je nakon 3:0 pobjede nad Prestonom prošlo kolo osigurao povratak u Premier ligu, ali titula je osvojena prvi put nakon 21 godine. Posljednji put titulu su osvojili u sezoni 2000/01 pod vodstvom Jeana Tigane.

Mitrović je proglašen najboljim igračem sezone u Championshipu, a ovu simpatičnu ekipu gledamo naredne sezone ponovo u društvu najboljih engleskih timova.

Nakon što je danas okončan meč, navijači su utrčali na teren kultnog stadiona Craven Cottagea kako bi proslavili titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.