Hiljade navijača na djelu: Povratak u Premier ligu slavio se kao da su prvi put izborili promociju

Ludnica na Craven Cottageu

Hiljade navijača na djelu: Povratak u Premier ligu slavio se kao da su prvi put izborili promociju

Eldar Ganibegović
Teme:

Fulham je prvi klub koji je ove sezone izborio plasman u engleski Premiership. 

Sinoć je ovaj tim s dva pogotka Aleksandra Mitrovića i jednim Fabija Carvalha s 3:0 savladao Preston i tako i matematički osigurao povratak u elitni razred engleskog fudbala nakon samo jedne sezone izbivanja.

U tekućoj sezoni Championshipa momčad Fulhama je jednostavno bez premca. S četiri kola do kraja, ima devet bodova prednosti od trenutno drugoplasiranog Bournemoutha. Ova je prednost mogla biti i veća da nije bilo dva poraza u aprilu, od Coventryja 1:3 i od Derbyja 2:1.

Izvrstan rezultat Fulhama bio bi nemoguć da nije bilo izvrsne sezone Aleksandra Mitrovića. U ovom trenutku srbijanski napadač na svom kontu ima 40 golova, što je daleko najbolji rezultat Championshipa u 21. stoljeću. Dosadašnji rekord pripadado je Ivanu Toneyju koji je prošle sezone postigao 31 gol.

Nakon pobjede momčadi predvođene Marcom Silvom, hiljade navijača londonskog kluba utrčalo je na travnjak Craven Cottagra. U trenu se ogromna masa ljudi pojavila na stadionu i proslavljen je ekspresan povratak u Premier ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Slično je bilo i nakon sezone 2019/20., kada je momčad iz Londona izborila ekspresan povratak.

Međutim, posljednja dva slučaja igranja u Premier ligi za nju, međutim, nisu dobro završila. U sezoni 2018/19. Fulham je zauzeo 19. mjesto, a sezonu 2020/21. završio je na 18. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti