Nisu ništa slagali

Zar i oni? Rusi brutalno ismijali Guardiolin Manchester City

Edmir Škorić

Lider engleskog Premiershipa je bio samo nekoliko minuta udaljen od plasmana u finale Lige prvaka prije epskog povratka Real Madrida.

Manchester City je u Madrid došao s 4:3 iz prve utakmice i sa velikim šansama da prođe u finale. Šanse su značajno porasle nakon gola Mahreza, a u 89. minuti Real je imao čak dva gola zaostatka.

Izgledalo je kao da je gotovo, ali nisu tako mislili u Realu. Rodrygo postiže dva gola za produžetke, a onda Karim Benzema s bijele tačke donosi Realu finale i zakazuje još jedan okršaj s Liverpoolom.

Unatoč uloženim milijardama, nema trofeja Lige prvaka za City, a englesku ekipu sada ismijava i ruski Spartak iz Moskve, tim koji je izbačen iz nokaut faze Evropske lige u okviru sankcija Rusiji.

"Možemo potvrditi da imamo isto trofeja Lige prvaka kao Manchester City", objavio je na Twitteru Spartak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Spartak, kao ni City, nikada nije osvajao Ligu prvaka, ali je sa 10 osvojenih naslova prvaka najtrofejniji tim u Rusiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.