Foto - EPA

Seli u Manchester

Dogovoren spektakularan transfer Frenkieja de Jonga!

Midhat Šljivak

Ugledni novinar Gerard Moreno donio je večeras spektakularnu vijest.

Moreno tvrdi da su Barcelona i Manchester United postigli dogovor oko transfera Frenkieja de Jonga i Nizozemac će po svemu sudeći karijeru nastaviti na Old Traffordu.

Transfer De Jonga iznosit će između 75 i 80 miliona eura. Barca se na prodaju odlučila jer igre 24-godišnjeg fudbalera nisu blistave i postoji bojazan da će njegova vrijednost u narednim godinama opasti.

Tako će nizozemski fudbaler napustiti Camp Nou nakon tri godina. Barcelona neće imati gubitaka na njemu jer su ga i kupili za 75 miliona eura od Ajaxa.

De Jong je u protekle tri sezone odigrao 139 utakmica za katalonskog velikana i postigao je 13 golova.

Xavi o vezisti svog tima: On je genije!

Xavi Hernandez imao je često pohvale na račun Frenkieja de Jonga iako ovaj nije previše blistao.

"Postaje sve bolji i bolji, pokazuje veliki napredak. On je genije", govorio Xavi o vezisti svog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, u narednoj sezoni Xavi će morati bez Nizozemca. Barca ga je prinuđena prodati i sjajni stručnjak će tražiti druge opcije u veznom redu.

Dobra stvar je svakako dolazak Francka Kessieja i vidjet ćemo hoće li on biti adekvatna zamjena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.