Gotova je priča za Danija Alvesa
Foto - EPA

Odlazi na kraju sezone

Gotova je priča za Danija Alvesa

Midhat Šljivak

Daniel Alves (39) neće ostati u Barceloni.

Iskusni 39-godišnjak stigao je krajem prošle godine u Barcelonu. Želio je da pomogne mladom timu kojeg predvodi Xavi Hernandez i uspio je u tome.

Iako je u poznim godinama Alves je igrao dobar fudbal. Međutim, odlučeno je da mu se ne ponudi nastavak saradnje i iskusni Brazilac će napustiti Barcelonu na kraju ove sezone.

Alvesu je ovo drugi boravak na Camp Nou. Prethodno je igrao za klub od 2008. do 2016. godine i bio je član jedne od najdominantnijih ekipa svih vremena, te je osvojio apsolutno sve.

Njegova ljubav prema Barceloni je neupitna. Vratio se kako bi pomogao mladoj ekipi da se vrati na pravi put i navodno je igrao gotovo besplatno.

Brazilski defanzivac je ove sezone nastupio u 15 utakmica i postigao je jedan gol. Ukupno je dresu Barce nastupio 406 i postigao je 22 gola.

Dani Alves planira igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. On je dobio poziv u nacionalni tim od selektora Titea, pa će vjerovatno i nastaviti karijeru u narednoj sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Barcelone u bogatoj i trofejnoj karijeri Alaves je igrao još za Bahiju, Sevillu, Juventus, PSG i Sao Paolo. Osvojio je 47 trofeja i važi za najtrofejnijeg fudbalera svih vremena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Mlad je kako ce ispustiti ovakvog dragulja
2 0
Benz
Nije trebao da govori da Benzema zasluzuje Zlatnu loptu ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi