Smatra da je jedan od krivaca

Embiid napao Hardena nakon eliminacije od Miamija

E. Škorić

Košarkaši Philadelphije 76ersa poraženi su sinoć od Miamija sa 99:90, pa su ispali u play-offu jer je Heat sa ukupnih 4:2 ide u polufinale.

Joel Embiid, jedan od najboljih igrača NBA lige, bio je vidno frustriran nakon eliminacije, pa je prozvao svog saigrača i drugu veliku zvijezdu tima Joela Embiida.

"Siguran sam da su svi kada smo doveli Hardena očekivali da će igrati kao u Houstonu, ali on više nije isti igrač. Sada je prije svega playmaker. Mislim da bi morao da igra agresivnije, isto važi i za ostatak tima", rekao je Embiid nakon poraza od Miamija.

Harden ima do kraja ove sezone ugovor sa 76-ersima, a mnogi smatraju da ne zaslužuje trenutnih 47 miliona koliko zarađuje po sezoni.

Harden je zaista bio očajan tokom play-offa, nedostajao je njegov poenterski učinak, a ništa bolji nije bio ni Embiid, naročito ne nakon povrede koju je zadobio i zbog čega je morao zadnje mečeve igrati s maskom za zaštitu lica.

Embiidove Sixerse u ovoj seriji sredio je Jimmy Butler, nekadašnji igrač Phile.

"Sretan sam zbog njega. Neću sjediti ovdje i praviti se da ne bih želio da smo i dalje saigrači. Još ne znam zašto smo ga pustili. Volio bih da sam s njim išao u ove bitke, ali tako je kako je. Moramo nastaviti graditi i doći do svog cilja", rekao je na press-konferenciji kamerunski centar, koji je u utrci za MVP-ja završio drugi, iza Nikole Jokića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.