Sjajan duel Jokića i Embiida, nezaboravan "dan na poslu" za Townsa

Uzbudljivo na NBA parketima

Sjajan duel Jokića i Embiida, nezaboravan "dan na poslu" za Townsa

A. Čaušević

Nije manjkalo uzbuđenja na NBA parketima u noći s ponedjeljka na utorak. 

Najviše pažnje privukao duel dvojice MVP kandidata, Nikole Jokića i Joela Embiida. Na kraju je više razloga za slavlje imao srbijanski košarkaš.

Denvert Nuggetsi su u gostima pobijedili Philadelphia 76erse poslije uzbudljive završnice. Konačan rezultat glasio je 11:114.

Embiid je imao bolji invidiualni učinak od 34 poena, 9 skokova i 4 asistencije, dok je Jokić također bio na nivo usa 22 poenam, 13 skokova i osam asistencija.

Fantastičan dan na poslu imao je i Karl Anthony Towns koji je za Minnesota Timberwolvese postigao čak 60 poena i dodao 17 skokova u pobjedi nad San Antonio Spursima 149:139.

Portland Trail Blazersi su se vratili starim lošim navikama. Na gostovanju kod Atlanta Hawksa upisan je poraz 122:113. Jusuf Nurkić je propustio i ovaj duel zbog povrede.

Novi poraz upisali su i Los Angeles Lakersi koji su izgubili od Toronto Raptorsa 103:114- Lakersima nije pomoglo ni 30 poena LeBrona Jamesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi