Pogodak protiv Wolfsburga

Za oproštaj: Lewin jubilarni i posljednji gol za Bayern

Eldar Ganibegović

Bayern je danas u 34. kolu Bundeslige danas remizirao 2:2 kod Wolfsburga.

Stanišić je doveo Bayern u vodstvo, a za 0:2 je pogodio Robert Lewandowski u 40. minuti.

Bio je to jubilarni pedeseti gol Lewandowskog ove sezone, a vjerovatno i posljednji za Bayern.

Golovima Winda i Krusea Wolfsburg je stigao do remija.

Podsjetimo, sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić potvrdio je danas da mu je Poljak saopštio da želi da napusti klub.

"Razgovarao sam s Lewom. U razgovoru mi je rekao da ne želi prihvatiti našu ponudu za produženje ugovora i da bi želio napustiti klub", rekao je Braco za Sky Sports.

Odluka ponajboljeg nogometaša današnjice je jasna, no koji je njegov motiv?

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Rekao je da bi želio raditi nešto drugo”, otkrio je Salihamidžić i pritom jasno dao do znanja: "Ali naš stav se nije promijenio: Lewa ima ugovor do 30. juna 2023. To je činjenica".

Prema Salihamidžiću, pregovori s drugim klubovima još nisu vođeni. Prema Sky informacijama, Lewandowski bi želio da ode u Barcelonu. Katalonci i dalje ulažu velike napore za njegov transfer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.