Hainer se oglasio

Predsjednik Bayerna prekinuo šutnju i "zakucao" Lewu: "Opet vam kažem..."

Eldar Ganibegović

Situacija s Robertom Lewandowskim dobija novi zaplet. 

Iako je jučer Hasan Salihamidžić jučer potvrdio da ga je Poljak obavijetio da želi ići i nakon što je to i sam potvrdio Lewandowski nakon utakmice s Wolsburgom, sada je konačno predsjednik Bayerna prekinuo šutnju.

Bayernov predsjednik Herbert Hainer iznio je svoje viđenje situacije oko Poljaka. 

"Opet vam kažem, Robert Lewandowski ima ugovor s nama do juna 2023. godine i do tada će igrati za nas. Kada potpišete ugovor, dobro znate da ne možete reći da vas netko tjera da ga raskinete", rekao je Hainer novinaru Fabriziju Romanu.

"Razgovarao sam s Lewom. U razgovoru mi je rekao da ne želi prihvatiti našu ponudu za produženje ugovora i da bi želio napustiti klub", rekao je, podsjetimo, jučer Hasan Salihamidžić za Sky Sports.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mogu potvrditi da sam razgovarao s Hasanom Salihamidžićem i obavijestio ga da je odluka donesena i da ne produžujem ugovor s Bayernom", objasnio je Lewandowski nešto kasnije, također za Sky.

Podsjetimo, za njegove usluge najviše se interesuje Barcelona koja je za njega spremna ponuditi između 35 i 40 miliona eura, ali kako stvari stoje, ako je vjerovati predsjedniku Bayerna, Poljak ne ide nigdje ovog ljeta. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.