Zvijezda Bayerna nije putovala u Wolfsburg, Nagelsmann: "Nije u najboljem emotivnom stanju"

Bez Sulea u zadnjem meču sezone

Zvijezda Bayerna nije putovala u Wolfsburg, Nagelsmann: "Nije u najboljem emotivnom stanju"

E. Škorić

Niklas Sule nije danas s ostatkom Bayernove ekipe gostovao u Wolfsburgu.

Bayern se remijem 2:2 u Wolfsburgu oprostio od sezone, a njemački prvak sada uveliko može da pravi planove za sljedeću sezonu. U sezoni koja dolazi bit će novih lica, a nekih starih neće biti. Ono što je sigurno, Niklas Sule neće nositi dres Bavaraca jer je već ranije dogovorio transfer u Borussiju Dortmund.

Trener Bayerna Julian Nagelsmann je objasnio nakon gostovanja u Wolfsburgu zbog čega stoper nije putovao sa timom.

"Razgovarali smo s njim tokom sedmice. Zapravo smo planirali u potpunosti popuniti ekipu igračima koji će s biti s nama sljedeće sezone", rekao je Nagelsmann.

"Ni on sam nije bio u najboljem emotivnom stanju na posljednjem treningu, pa smo ga upitali da li želi putovati na ovo gostovanje i rekao je da vjerovatno ne, pa smo ga ostavili kod kuće", dodao je trener Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sule je u Bayernu igrao od 2017. godine, te ima čak 170 zvaničnih utakmica i pet naslova prvaka Njmeačke, te jedan naslov Lige prvaka.

On je protiv Stuttgarta u 33. kolu igrao i dobio ovacije navijača, koji su ga pozdravili i na neki način mu se zahvalili za sve, a od nove sezone gledaće ga u dresu svog rivala iz Dortmunda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Muči ga pitanje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi