Wisla Krakow u 2. ligi

Jedan od najvećih klubova u državi ispao iz lige, igrači su tek iza ponoći pušteni kućama

Edmir Škorić

Igrači poljskog velikana Wisle iz Krakova imali su "doček" na stadionu nakon povratka iz Radoma.

Nedjelja je bio jako dug i težak dan za svakog igrača i uposlenika Wisle iz Krakova. iako su u gostima kod Radomiaka vodili 2:0, na kraju su izgubili s 4:2 i tako ispali u 2. ligu.

U pratnji policije igrači Wisle krenuli su nazad u Krakov, a tamo su ih dočekali brojni navijači, koji su se verbalno sukobili sa nogometašima, a nisu izostalne uvrede.

Igrači Wisle bili su na raportu neko vrijeme, ali su potom pobjegli u prostorije stadiona, da bi tek iza ponoći dobili mogućnost da napuste prostor i da se vrate u svoje domove.

Bijesni navijači istakli su mnoge transparente, na kojima je uglavnom poručeno igračima da nisu dostojni Wislinih boja i da je vrijeme da svi kolektivno odu.

"Šta ste nam ovo, dovraga, napravili od kluba", pisalo je između ostalog na jednom od mnogih transparenata.

Na njihovu sreću, nije bilo fizičkih maltretiranja, kao što su recimo navijači varšavske Legije u decembru prošle godine nakon niza loših rezultata zaustavili klupski autobus i pretukli nekolicinu igrača.

Do kraja je u Poljskoj ostalo još jedno kolo, a Wisla će igrati protiv Warte iz Poznana, no neće moći da se spasi ispadanja. Titulu je inače osvojio Lech, koji je završio ispred Rakowa našeg Vladana Kovačevića.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Što se tiče Wisle, radi se o jednom od najvećih poljskih timova, koji je osnovan 1906. godine i čak 14 puta je osvajao prvenstvo Poljsake, ali je sada prisiljen nakon skoro 20 godina zaigrati u nižem rangu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.