U Liverpoolu se nadaju fair-playu

Aston Villa ima i više nego odličan razlog da izgubi od Manchester Cityja

A. Čaušević

Titula prvaka najjače fudbalske lige na svijetu bit će odlučena u posljednjem kolu.

Manchester City je u boljoj poziciji od Liverpoola jer popularni Građani imaju bod više na prvom mjestu i sve drže u svojim rukama.

City će u odlučujućoj utakmici biti domaćin Aston Villi dok će i Redsi biti domaćini i to ekipi Wolverhamptona te je jasno da su jedini preostali kandidati za šampionski pehar veliki favoriti.

Navijači Liverpoola se nadaju velikoj pomoći svoje igračke legende Stevena Gerrarda i vjeruju da Villa može zaustaviti mašineriju Pepa Guardiole.

Ipak, posljednjih sati pojavila se zanimljiva teorija i to zbog klauzule iz ugovora Jacka Grealisha kada je Englez prošlog ljeta stigao iz Aston Ville u Manchester City.

Naime, u slučaju da City postane prvak Engleske Aston Villa će dobiti dodatnih 15 miliona funti na ime bonusa.

Podsjećanja radi, ovaj 26-godišnjak je prošlog ljeta stigao na Etihad u transferu vrijednom 105 miliona funti i generalni dojam je da nije opravdao uloženi novac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.