I to je moguće: Šta se treba desiti pa da Liverpool i City igraju majstoricu za prvaka?

Odluka pada u posljednjem kolu

I to je moguće: Šta se treba desiti pa da Liverpool i City igraju majstoricu za prvaka?

A. Čaušević

Manchester City i Liverpool su posljednjih godina stvorili najatraktivnije rivalstvo u svijetu fudbala. 

Juergen Klopp sa jedne te Pep Guardiola su idejni tvorci dvije fantastične ekipe čiji međusobni dueli već duže vrijeme privlače ogromnu pažnju.

Redsi su uspješniji na međunarodnoj sceni pošto su osvojili Ligu prvaka i izborili još dva finala, dok su Građani stigli do jednog finala i izgubili su.

Ipak, domaći teren je taj gdje su Građani uspješniji gdje su u posljednje četiri sezone bili prvaci tri puta. Preostalu titulu uzeo je Liverpool.

City i Liverpool i ove sezone vode mrtvu trku za prvaka Engleske. Odluka o šampionu će pasti u posljednjem kolu, a trenutno je u prednosti ekipa iz Manchestera.

Iz trenutne perspektive moguće je i da se na kraju igra majstorica za prvaka. To će se desiti u slučaju sa identičnim međusobnim duelom, poravnatom gol-razlikom i istim brojem golova...

Pred posljednji meč City ima 90, a Liverpool 89 bodova. Gol razlika prvoplasirane ekipe je 96:24, dok drugoplasirani tim ima učinak datih i primljenih golova 91:25. Oba međusobna duela završena su sa 2:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da bi se igrala majstorica u posljednjem kolu City treba izgubiti sa 0:6 od Aston Ville, a Liverpool odigrati 5:5 protiv Wolverhamptona.

Koliko je realno da se dese ova dva rezultata procijenite sami. Bilo kako bilo posljednje kolo Premiershipa koje se igra u nedjelju od 17 sati će biti i više nego uzbudljivo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nije.bitno
Koliko liverpool a koliko city ima titula u EL ?
1 5
user1631535998
Zar nije realnije razmisljat da city igra nerjeseno sto je moguce vrlo lahko a Liverpool pobjedi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi