Rođeni od danas u Zenici

Hoće li ''mozak" ekipe Veleža biti spreman za historijski duel?

Admin Čaušević

Veležova ekspedicija se jutros zaputila u Zenicu gdje će dočekati sutrašnje finale Kupa BiH.

Za sve u mostarskom klubu finale protiv Sarajeva će biti historijski meč jer su Rođeni u prilici da osvoje prvi trofej od nezavisnosti BiH.

I za mnoge fudbalera mostarskih Crvenih susret na Bilinom polju će biti meč karijere pošto nisu osjetili slast kako je podići trofej najmasovnijeg takmičenja u zemlji.

Pred utakmicu Feđa Dudić je imao određenih problema sa igračkim kadrom, moglo bi se reći da je to maler koji tokom cijele sezone prati Velež.

Iz utakmice u utakmicu se pojave sitne povrede koje su sve osim zanemarive. Tako je bilo i nakon pobjede protiv Tuzla Cityja.

Trojica potencijalnih startera u finalu Samir Radovac, Nermin Haskić i Demir Peco su se poslije meča žalili na povrede i tako su doveli svoj nastup u finalu pod znak pitanja.

Kako sada stvari stoje Radovac će biti starter protiv svog bivšeg kluba, "mozak" Veležovog tima se uspješno oporavio i spreman dočekuje veliki meč.

Ovaj 26-godišnjak je još kao tinejdžer sa Sarajevom osvojio Premijer ligu i kup BiH i sigurno će njegovo iskustvo biti od velikog značajan za tim.

Za susret će konkurisati Haskić i Peco, ali je upitno da li će neko od njih dvojice biti starter. Sigurno bi neigranje napadača predstavljalo veliki hendikep.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Haskić je od dolaska pokazao ono što je Veležu trebalo, odnosno u stanju je da postiže golove praktično ni iz čega, što pokazuje kakav ima osjećaj za gol.

Rođeni će večeras od 19 sati trenirati na Bilinom polju, a trening će za medije biti otvoren u prvih 15 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.