Nova sezona počinje 16. jula, broj stranaca ostaje isti, bez promjena u pravilu "zaštićenog godišta"
Detalj sa posljednjeg vječitog derbija

IO usvaja prijedlog

Nova sezona počinje 16. jula, broj stranaca ostaje isti, bez promjena u pravilu "zaštićenog godišta" · Saznajemo

A. Beganović

Nova sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine počinje sredinom jula, broj stranaca i dalje će biti pet, a pravilo "zaštićenog godišta" ne bi se trebalo mijenjati.

U četvrtak će biti održana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj će najvjerovatnije biti usvojene Propozicije, te Kalendar takmičenja za narednu sezonu.

Iako aktuelna sezona još uvijek nije završena u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine pripremaju se za narednu, a u četvrtak će bosanskohercegovačka fudbalska vlada raspravljati i o Propozicijama, te Kalendaru takmičenja za sezonu 2022/2023.

Kako SportSport.ba saznaje iz Komiteta za takmičenje su napravili Kalendar prema kojem nova sezona treba početi 16. jula, a u prvom dijelu bi se trebalo odigrati 19. kola. Drugi dio sezone prema prijedlogu Komiteta za takmičenje koji će gotovo sigurno biti usvojen od strane Izvršnog odbora, počet će 18. februara i to mečevima osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Posljednje kolo, odnosno kraj naredne sezone je planiran za 28. maj naredne godine kada će se igrati susreti 33. kola Premijer lige, a što se tiče samog Kupa Bosne i Hercegovine, promjena u formatu takmičenja neće biti.

Dakle, u šesnaestini i osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine igrat će se jedna utakmica, a u četvrtfinalu i polufinalu dvije, dok će se u finalu igrati jedan meč. Razlika u odnosu na još uvijek aktuelnu sezonu će biti u tome što će se i dueli osmine finala igrati u drugom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče takozvanog pravila zaštićenog godišta promjena neće biti, odnosno klubovi će u početnih 11 morati imati dva U-21 igrača s tim da jedan konstantno mora biti u igri.

Što se tiče broja igrača sa stranim pasošem, promjena također neće biti, odnosno kao i u ovoj sezoni, klubovi će u zapisniku moći imati pet stranih igrača.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Jel mislis na izborni zakon 2998 .
2 0
SamoZrinjski
Samo jako, do osme!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi