FOTO: EPA

Zaustavljen totalni haos

Krenuli bakljama na protivničke navijače, a onda je policija pripremila batine za pamćenje

Haris Zilić

Finale Evropa lige večeras će u Sevvilli odigrati Rangers i Eintracht Frankfurt.

Bilo je vatreno prije samog početka meča.

Poznato je da ostrvski i njemački klubovi imaju skupine huligana koji su najžešći navijači kluba, ali ovaj put u Sevilli su zaustavljeni u pohodu na novi haos.

Grupica navijača Rangersa i Eintrachta krenula je u međusobni sukob na ulicama najvećeg grada u Andaluziji, međutim policija je reagovala prije nastanka totlanog haos.

Policijske snage su pokrile sve sporedne ulice i kafiće u Sevilli, kao i glavni trg, tako da navijači nisu imali prostora za divljanje.

Pristalice Eitnrachta su krenuli u napad, međutim prema pisanjima "Standarda", policija je odmah privela pomenutu grupu navijača.

Dobili su lakše batine kao opomenu, a zatim su privedeni u policijsku postaju na saslušanje i kako stvari stoje neće večeras prisustvovati finalnom duelu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Pomenuti list piše kako je pet navijača Eintrachta bacilo baklje prema navijačima Rangersa, na sreću baklje nisu nikog povrijedile, a specijalne snage španske policije su aktere odmah sankcionisali.

Istva stvar je i sa navijačima Rangersa, tako da je pokušaj tuče završio u policijskoj stanici, čime je Sevilla još jednom pokazala kako se organizuju veliki sportski događaji na kojem prisustvuje velika skupina navijača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti