U 2021. godini

FK Borac objavio finansijski izvještaj

H. Zilić

FK Borac također je objavio finansijski izvještaj za 2021. godinu.

Shodno pravilniku o licenciranju finansijski izvještaj za 2021. godinu objavio je i FK Borac iz Banja Luke, a kada se sve sabere i oduzme, klub iz Platonove je godinu završio sa dobitkom od oko 225.000 KM. Banjalučani su također objavili da u izvještajnom periodu nije bilo isplate naknade posrednicima igrača povodom ostvarenih transfera.

Primjera radi novi prvak Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog također je danas objavila finansijski izvještaj u kojem se navodi da su u gubitku od 1.871.395 KM u odnosu na prošlu godinu.

Kompletan fnasijski izvještaj FK Borac možete pogledati OVDJE

Podsjetimo, u narednoj sezoni Banjalučani će braniti boje Bosne i Hercegovine u UEFA konferencijskoj ligi, a što više odigranih utakmica u Evropi može dodatno napuniti kasu tima sa Vrbasa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.