Čeka nas finale Kupa

Red Army i Horde zla u Zenicu sutra dolaze vozom i privatnim automobilima

Eldar Ganibegović

Sutra nas očekuje finale Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu. 

Na stadionu Bilino polje snage će odmjeriti Velež i Sarajevo u utakmici koja počinje od 19 sati.

Osim što će ovo biti bitka za trofej, bit će to za obje ekipe i utakmica za izlazak na evropsku scenu, s obzirom na to da su oba tima kroz Premijer ligu ostala bez šansi da izbore Evropu.

U Evropu su se kroz ligu, podsjetimo, plasirali prvak Zrinjski, te Tuzla City i Borac koji će biti drugi i treći tim na tabeli.

Sutra se u Zenici i na samom putu do Zenice očekuju velike gužve, a navijači iz Mostara i Sarajeva stići će vozom, odnosno pripadnika Red Armyja vozom će sići 450, a 300 pripadnika Hordi zla.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostali će stići privatnim aranžmanima.

Podsjetimo, navijači Sarajeva bit će smješteni na sjevernoj tribini stadiona Bilino polje, a navijači Veleža na E i F sektorima zapadne tribine (sektori do južne tribine), jer su navijači Čelika, Robijaši, zabranili korištenje svog juga koji je prvobitno bio namijenjen Red Armyju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.