Hoće li ''mozak" ekipe Veleža biti spreman za historijski duel?

Rođeni od danas u Zenici

Hoće li ''mozak" ekipe Veleža biti spreman za historijski duel?

A. Čaušević

Veležova ekspedicija se jutros zaputila u Zenicu gdje će dočekati sutrašnje finale Kupa BiH.

Za sve u mostarskom klubu finale protiv Sarajeva će biti historijski meč jer su Rođeni u prilici da osvoje prvi trofej od nezavisnosti BiH.

I za mnoge fudbalera mostarskih Crvenih susret na Bilinom polju će biti meč karijere pošto nisu osjetili slast kako je podići trofej najmasovnijeg takmičenja u zemlji.

Pred utakmicu Feđa Dudić je imao određenih problema sa igračkim kadrom, moglo bi se reći da je to maler koji tokom cijele sezone prati Velež.

Iz utakmice u utakmicu se pojave sitne povrede koje su sve osim zanemarive. Tako je bilo i nakon pobjede protiv Tuzla Cityja.

Trojica potencijalnih startera u finalu Samir Radovac, Nermin Haskić i Demir Peco su se poslije meča žalili na povrede i tako su doveli svoj nastup u finalu pod znak pitanja.

Oglasi

Kako sada stvari stoje Radovac će biti starter protiv svog bivšeg kluba, "mozak" Veležovog tima se uspješno oporavio i spreman dočekuje veliki meč.

Ovaj 26-godišnjak je još kao tinejdžer sa Sarajevom osvojio Premijer ligu i kup BiH i sigurno će njegovo iskustvo biti od velikog značajan za tim.

Za susret će konkurisati Haskić i Peco, ali je upitno da li će neko od njih dvojice biti starter. Sigurno bi neigranje napadača predstavljalo veliki hendikep.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Haskić je od dolaska pokazao ono što je Veležu trebalo, odnosno u stanju je da postiže golove praktično ni iz čega, što pokazuje kakav ima osjećaj za gol.

Rođeni će večeras od 19 sati trenirati na Bilinom polju, a trening će za medije biti otvoren u prvih 15 minuta.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
2:0 za Pitare i cao!
7 14
user1632694594
Navijam za Sarajevo i nadam se pobjedi....mada prvi put u zivotu mi ne bi bilo krivo i da izgubimo,zasluzuje i Velez neki trofej....mosa rajvoSa
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi