Odmor od Koševa kratkog daha: Vasoski blizu novog angažmana

Bivši trener Sarajeva

Odmor od Koševa kratkog daha: Vasoski blizu novog angažmana

A. Čaušević

Od Aleksandara Vasoskog su se dolaskom na Koševo očekivale velike stvari, ali na klupi FK Sarajevo je izdržao svega 15 utakmica.

Vasoski je podnio ostavku poslije remija sa Željezničarom (1:1) nakon što nije uspio svoje ideje prenijeti na teren.

Ipak, prema najavama iz Sjeverne Makedonije ovaj 42-godišnjak neće dugo čekati na novi angažman poslije neuspjelog izleta u Bordo klubu.

Kako stvari stoje Vasoski će preuzeti jedan od najboljih makedonskih timova. Riječ je o ekipi Shkendije koja je već ranije izborila izlazak na euroscenu.

Shkendija će igrati u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu te će u prvom pretkolu biti nositelj što znači da bi kuglice mogle ovaj tim spojiti sa Tuzla Cityjem.

Inače, Vasoski je radio odličan posao u Akademiji Pandev i Vardaru, međutom dolazak na klupu Sarajeva se za njega pokazao kao krupan zalogaj.

Na 15 mečeva kao trener koševskog premijerligaša Makedonac je imao učinak od sedam pobjeda, četiri remija i četiri poraza te je uspio odvesti Sarajevo do finala Kupa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Bez obzira na sve, vrlo malo vremena smo dali ovom covjeku. Trebao je ostat, praviti ekipu za slijedecu sezonu. Neozbiljno od nove Uprave.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi