Foto - EPA

Hainer sasvim jasan

Predsjednik Bayerna završio priču o Salihamidžiću: "Ne razumijem šta je on kriv? Nerealne su priče"

Midhat Šljivak

Njemački mediji uporni su u pisanju kako je posao Hasana Salihamidžića u Bayernu pod velikim upitnikom.

Posebno se Bild izdvaja u napadima na Salihamidžića i navode kako je rukovodstvo kluba nezadovoljno radom nekadašnjeg bh. fudbalera i legende minhenskog kluba.

Otišli su tako daleko da ga nazovu i marionetom bivšeg prvog čovjeka kluba Ulija Honessa, pa su iz Bayerna odlučili da reaguju na sve natpise o Brazzi.

Predsjednik kluba Herbert Hainer jasno je poručio kako pisanja o otkazu Salihamidžiću nisu realna slika, ali je 'naružio' i navijače kluba koji su zvižducima dočekali Hasana na posljednjem domaćem meču.

"Ne razumijem zaista zašto to rade. Osvojeno je 10 titula zaredom ili i to je dakle zahvaljujući trenerima i igračima, a Salihamidžić je kriv ako izgubimo? Ja to ne prihvatam", rekao je Hainer i nastavio je:

"Većinu igrača koji su 2020. godine osvojili trostruku krunu potpisao je Salihamidžić. I tad je on bio zadužen za transfere i bio je blizak timu kao što je to slučaj i sad".

Predsjednik Bayerna tvrdi da pozicija nekadašnjeg reprezentativca BiH nije ugrožena.

"Naravno da mu mjesto nije ugroženo. Priče o tome nemaju nikakve veze s realnošću. Razgovaramo s Hasanom, a ne o Hasanu. On je veoma bitan čovjek za klub", jasna je poruka Hainera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hainer je istako i da klub nema namjeru prodati Roberta Lewandowskog.

"Zašto bismo to učinili? On je igrač koji postiže veliki broj golova i zamjena za njega ne postoji. Dosta puta sam rekao, ima ugovor do 30. juna 2023. godine i on će taj ugovor ispoštovati", rekao je Hainer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.