Lewandowski eksplodirao u svlačionici Bayerna, ponavljao je samo jedno i otkrio naredni klub

Odlučio da ne produži ugovor

Lewandowski eksplodirao u svlačionici Bayerna, ponavljao je samo jedno i otkrio naredni klub

A. Čaušević

Ko bi rekao da će Robert Lewandowski postati slučaj u Bayernu. 

Bayern je klub u kojem vlada disciplina te se eventualni incidenti brzo i lako rješavaju bez veće buke. Ipak, sa Lewandowskim nije tako.

Već neko vrijeme odnosi između poljskog napadača i klupskog rukovodstva su zategnuti. Sve je kulminiralo poslije posljednjeg kola Bundeslige kada je Lewa saopštio da neće produžiti ugovor.

Tako se Bayern doveo u situaciju da već ovog ljeta proda svog najboljeg igrača, u suprotnom će ga izgubiti besplatno na kraju sljedeće sezone.

Čini se da je i sam Lewandowski počeo da gubi konce što pokazuju i dešavanja iz svlačionice prije utakmice sa Wolfsburgom.

Ovaj 33-godišnjak je ima napet i intenzivan telefonski razgovor i to pred saigračima, a pričao je na poljskom jeziku.

Oglasi

Zbog jezičke barijere saigrači nisu sve razumjeli, ali kako tvrde izvori Bilda napadač je ponavljao samo riječ "Barcelona, Barcelona."

Posljedice tog telefonskog razgovora su stigle nakon meča s Vukovima kada je saopštio Hasanu Salihamidžiću da odlazi u novi klub.

"Neću potpisati novi ugovor. Trebamo pronaći najbolje rješenje za obje strane. Rekao sam klubu, ako dođe ponuda, da trebamo razmisliti", rekao je Poljak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mnogi već Lewandowskog vide u dresu Barcelone, a čini se i da je prilikom svog telefonskog razgovora zapravo otkrio gdje želi ići.

Lewandowski iz Bayerna odlazi sa 21 osvojenim trofejem i pregršt invididualnih priznanja poput rekordne sezone 2020/21 kada je postigao čak 41 gol u Bundesligi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Sigurno ide u veći klub i jaču ligu.Forca barsa
1 8
Dzematlija
Nema trenutno alternative za Lewandowskog. U Bayernu to znaju i zato ga ne daju. On je garancija za 40 golova po sezoni. Ko ce to nadoknaditi? Tih 30-40 miliona sto bi Barca dala za njega Bayernu nista ne znace.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi