Foto - Screenshot

Pregovara se o napadaču

Agent boravio u prostorijama Bayerna, nazire se veliki posao

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern u potrazi je za pojačanjima, a dres bavarskog velikana od naredne sezone mogao bi nositi austrijski napadač Saša Kalajdžić.

Bayern 24-godišnjeg napadača vidi kao idealnu zamjenu za Roberta Lewandowskog. Odlučili su da ga angažuju, a pregovori su već počeli.

Njegov agent stigao je na pregovore u Minhen. Snimljen je dok automobilom ulazi u prostorije kluba, a novinar Florian Plattenberg je napisao:

"Zakuhalo se. Kalajdžićev agent je stigao u Sabener ulicu oko pet sati. Sreo se sa šefovima. Ovo je bila druga runda pregovora. Prva se desila u utorak. Bayern pokušava završiti transfer, Nagelsmann ga želi u svom timu", napisao je Plattenberg.

Kalajdžić vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine. On je rođen u Austriji i nastupa za reprezentaciju ove zemlje. Protekle tri godine je član Stuttgarta gdje je igrao zaista dobro.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S visinom od dva metra dominantan je u kaznenom prostoru, ali često zna promašivati zicere što bi mogao biti problem.

Saša Kalajdžić je odigrao ukupno 57 utakmica za Švabe i postigao je 24 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.