Trener FK Sarajevo

Vidno razočarani Dženan Uščuplić: "Težak poraz za mene, žao mi je"

Midhat Šljivak

Sarajevo je ove sezone ostalo bez trofeja i bez plasmana u Evropu.

Bordo tim je u sezonu ušao s velikim ambicijama, ali na kraju je došlo do velikog razočarenja među navijačima.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić je za SportSport.ba komentarisao večerašnje finale Kupa i poraz od Veleža nakon penala (4:3).

"Iskreno, težak poraz za mene. Bili smo dominantni, pogotovo u prvom poluvremenu. Stvorili smo četiri velike prilike u prvom poluvremenu. Žao mi je što nismo iskoristili prilike da osvojimo trofej", rekao je za SportSport.ba Uščuplić i dodao je su vježbali penale pred ovaj meč.

"Vježbali smo svaki trening penale".

Atmosfera na Bilinom polju je bila spektakularna.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ja bih volio da je na svakoj utakmici ovoliko navijača. Lijepo je igrati u lijepom ambijentu i ugođaju".

Podsjetimo, trener Veleža Feđa Dudić bio je presretan nakon osvojenog trofeja.

"Predivan kad vidi sve ljude i radost. Nismo svjesni nekih strani. Nakon 36 godina donijeli smo trofej u Mostar. Ova generacija je rame uz rame s tim generacijama. Poklanjamo ovo svim navijačima Veleža. Pobjedu poklanjam rahmetli prijatelju Smailu Hodžiću. Znam da je uz mene i da bi slavio sa mnom ovu pobjedu", rekao je Dudić nakon meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.