Nema rezultatskog značaja

Irfanu Peljti "najosjetljiviji" meč 32. kola Premijer lige

Admin Čaušević

U subotu i nedjelju su na programu mečevi 32. kola Premijer lige, a određena su službena lica za svih šest susreta.

Dueli Borca i Veleža su u posljednje vrijeme poprimili epitet ''osjetljivih'' zbog raznih događaja pa je odlučeno da meč u Banja Luci sudi najbolji bh. sudija, Irfan Peljto.

Peljto je u četvrtak sudio Veležu u finalu Kupa, a Rođenim će dijeliti pravdu i u nedjelju od 16:30 na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Ipak, ovaj susret i neće imati toliki rezultatski značaj kao ranije pošto su oba tima ostvarila zacrtane ciljeve, odnosno izlazak u Evropu, pa će i sudijama biti lakše.

Kolo će otvoriti Zrinjski i Leotar koji u subotu od 19 sati igraju Pod Bijelim brijegom, a taj susret će suditi Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Posljednju šansu za opstanak tražit će Rudar Prijedor na gostovanju kod Radnika. Glavni sudija u Bijeljini će biti Josip Martinović iz Čapljine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City će biti domaćin Posušju uz suđenje Harisa Kaljanca, dok će utakmicu Sarajevo - Sloboda suditi Miloš Gigović.

Jedan od zanimljivijih mečeva bi se trebao igrati na stadionu Grbavica gdje će Žejezničar dočekati Široki Brijeg. Glavni sudija meča bit će Luka Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.