Payet se pokušao svađati s Irfanom Peljtom, ali to mu zaista nije trebalo
Foto - Screenshot

Suspenzija za zvijezdu Marseillea

Payet se pokušao svađati s Irfanom Peljtom, ali to mu zaista nije trebalo

M. Šljivak

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto glavni je sudija meča Konferencijske lige između Marseillea i Basela.

Peljto je u prvom poluvremenu ovog meča dosudio penal za Marseille iz kojeg je Arek Milik lagano zabio za prednost domaćeg tima od 1:0.

Međutim, u revanšu koji se igra za sedam dana francuski velikan bit će lišen usluga Dimitrija Payeta kojem je pred kraj prvog dijela bh. sudija pokazao žuti karton, koji mu znači i suspenziju.

Payet je imao jedan neoprezan start na protivnika. Peljto mu je pokazao žuti karton, a zvijezda Marseillea se nije složila s ovakvom odlukom.

Odlučio je prigovoriti našem sudiji. Aludirao je na to kako je Basel imao nekoliko startova za karton prije nego što je on napravio svoj prvi start.

Međutim, Peljto je pokazao autoritet u ovom slučaju i Payetu je poručio da što prije ode od njega jer bi mogao dobiti i drugi žuti karton.

Oglasi

Peljto se vraća na bh. terene, pripao mu je 'vrući' derbi 22. kola

U subotu i nedjelju igraju se susreti 22. kola Premijer lige naše zemlje.

Kada su službena lica u pitanju, subotnji derbi FK Sarajevo – FK Borac pripao je najboljem bh. sudiji Irfanu Peljti.

Peljto je vrlo čest 'gost' na evropskim utakmicama uz visoke ocjene, a sada je s pravom dobio derbi kola i nema sumnje da će odraditi kvalitetan posao sa svojim pomoćnicima.

Suđenje je bilo u prvom planu u prošlom kolu kada je Mirza Kazlagić napravio pravi cirkus brojnim odlukama na meču Borca i Veleža (2:0).

Pravdu na meču FK Leotar – FK Željezničar dijelit će Mateo Musa iz Čitluka, dok će se na centru u duelu FK Velež – FK Tuzla City naći Dragan Petrović iz Banja Luke.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Danijelu Boji iz Kiseljaka pripao je duel Širokog Brijega i Posušja na Pecari, dok je glavni sudija meča FK Sloboda – HŠK Zrinjski Ermin Sivac iz Zenice, a duel Radnika i Rudar Prijedor u Bijeljini sudit će Admir Šehović iz Sarajeva.

Kako je već poznato, tri meča igraju se u subotu, a tri u nedjelju.

Top Komentari

irnes4
Bosanski Felix Zwayer
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti